woensdag 30 april 2008

” We zijn weer op weg !!! ”

In een vorige blog vertelde ik jullie reeds dat de lente terug in het land ("DE LIMBURG") is. Natuurlijk is dit het moment om terug op de fiets te springen. Onze Dorus is zoals steeds van de partij en hij kan er echt van genieten net zoals wij. Na ons eerste tripje naar Zoutleeuw volgde het "Schulens meer" . Vlak bij de deur en toch zo mooi. De meeste watervogels die kwamen overwinteren zijn reeds vertrokken, maar telkens weer is het genieten van de natuur.
Net zoals toen met "Stille Waters" heeft de TV-serie "Katarakt" blijkbaar iedereen er van overtuigd om naar Limburg en meer bepaald : Haspengouw af te zakken. Nog nooit zoveel "Vlanders" en Aantwaarps" horen kallen bij ons als zaterdag op de fietstocht. De fruitbomen staan in volle bloei en dat levert prachtige foto's op. De pruimen zijn als eerste al helemaal uitgebloeid. De peren bijna maar de kersen (zoet) en krieken (zuur) daarentegen staan in volle bloei.Ook de appelbloesems met hun wit-roze bloempjes, voor mij de mooiste, ontluiken volop.
Wil je alles weten over je dagelijks fruit zijn volgende sites zeker een bezoekje waard.
Belgische Fruit Veilingen
Truval
Na een fietstocht door het toch wel heuvelachtig maar Oh zo prachtige Haspengouw kan de versterking van de inwendige mens niet achterwege blijven. De BBQ werd terug van onder zijn beschermhoes gehaald, en alles werd overgoten met een lekkere " Bandol" een wijntje dat we leerden kennen in de Provence en dat er zeker mag wezen. Schol !!!!
Niet alleen wij zijn door het mooie weer wakker geschoten. Een andere bewoner van mijn tuin is uit zijn zacht bladerbedje onder de houtwal uitgekropen. De egel, met natuurlijk de onafscheidelijke "teken" is ook weer van de partij.Toch nog een beetje bedeesd bij zoveel fotografische belangstelling rolt hij zich toch nog liever stillekes op een bolletje in afwachtig dat hij zijn ochtendwandeling onder de eerste lentezon ongestoord kan verder zetten.
Tot volgende blog, André

1 opmerking:

Marrek O'Polo zei

Blijven doen, André !!
Zo'n natuurverslag brengt een mens op ideeën. Wandelen, fietsen en foto's maken ... én er dan nog over bloggen: wat moet een mens nog meer hebben??

MP